Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

Suomalainen startup Book Salon keräsi miljoonan euron rahoituksen helpottaakseen kauneusalan yrittäjien arkea 

Book Salon on ajanvaraus-, kassa -ja maksupalveluntarjoaja, joka tarjoaa kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjille modernit välineet menestyvän liiketoiminnan pyörittämiseen. 

HELSINKI (23.9.2021) – Suomalainen Book Salon on kerännyt miljoonan euron rahoituksen, jossa johtavana sijoittajana toimi Big Bets VC. Lisäksi rahoituskierrokseen osallistui muun muassa Sontek Ventures sekä kokenut enkelisijoittaja Lennu Keinänen. Rahoituksella yritys aikoo kasvattaa markkinaosuuttaan Suomessa, jossa sillä on yli 800 kauneussalonkia asiakkainaan. Samalla yritys aikoo laajentaa toimintaansa Euroopassa. 

“Olemme kiitollisia saamastamme luottamuksesta sijoittajilta, jotka yhdessä Book Salonin kanssa haluavat tehdä kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjien arjesta helpompaa ja liiketoiminnasta kannattavampaa”, kertoo Book Salonin toimitusjohtaja Harri Myllylä. 

“Big Bets VC johtavana sijoittajana oli meille täydellinen kumppani, sillä jaamme saman näkemyksen ja kunnianhimon Book Salonin tulevaisuudesta. Yhdellä palvelulla toimivat ajanvaraus-, kassa- ja maksupalvelut vapauttavat yrittäjiltä aikaa olennaiseen, eli asiakastyöhön ja heidän omaan hyvinvointiinsa”, Myllylä jatkaa. 

Suuri osa Euroopan salongeista ei tällä hetkellä käytä digitaalisia ratkaisuja

Tällä hetkellä menestyvän ja modernin kauneus- ja hyvinvointialan yrityksen pyörittämiseen tarvitaan useiden eri palveluntarjoajien palveluita. Koska eri järjestelmät eivät keskustele keskenään, yrittäjät joutuvat käyttämään useita tunteja viikossa monimutkaisiin ja turhauttaviin hallinnollisiin tehtäviin. 

Tästä syystä monet päättävät olla käyttämättä digitaalisia ratkaisuja. Book Salonin mukaan jopa 65 prosenttia eurooppalaisista kauneus- ja hyvinvointialan yrityksistä  ei käytä digitaalisia työkaluja ajanvaraukseen tai kirjanpitoon. Tämä saattaa osaltaan johtaa suurinkin varauksien ja tulojen menetyksiin sekä virheellisiin kirjanpitoraportteihin. 

Book Salon kehitettiin läheisessä yhteistyössä kauneusalan yrittäjien kanssa, joille palvelu on tällä hetkellä räätälöity. Maksujärjestelmän lisäksi Book Salon tarjoaa asiakkailleen ajanvarausjärjestelmän, työkalun verkkosivujen toteuttamiseen sekä tilitysraportit. Asiakaspalautteen mukaan järjestelmä vapauttaa salonkiyrittäjiltä jopa yli 100 työtuntia vuodessa. 

“Kauneus- ja hyvinvointiala työllistää satoja tuhansia lahjakkaita ja yrittäjähenkisiä ihmisiä, jotka ansaitsevat parhaimmat mahdolliset digitaaliset työvälineet onnistumiseen. Meidän mielestämme yrittäjät maksavat liikaa eri järjestelmien ylläpidosta, joiden keskinäinen epäsopivuus aiheuttaa ongelmia ja inhimillisiä virheitä. Näiden asioiden selvittämiseen käytetty aika on pois esimerkiksi myynti- ja palvelutyöstä, tai tärkeimmästä, eli yrittäjän vapaa-ajasta”, kommentoi Jonne Castrén, Book Salonin hallituksen puheenjohtaja ja perustaja.  

Book Salonin tavoitteena on muuttaa maksupäätejärjestelmien tarjoajien kilpailukenttää 

Toisin kuin kilpailijansa kuten esimerkiksi Timma tai Digital Booker, Book Salon ei laskuta asiakkaitaan käyttäjämäärien perusteella vaan tarjoaa järjestelmänsä käyttöön ilmaiseksi. Book Salonin liiketoiminta perustuu transaktioihin ja niistä saataviin provisiotuloihin. Tehostamalla toimintojaan ja lisäämällä asiakastyöhön käytettyjä tunteja, salonkiyrittäjä pystyy kasvattamaan liiketoimintaansa – yhdessä Book Salonin kanssa. 

“Mielestäni parhaat startup-yrittäjät ovat sarjayrittäjiä. On todella innostavaa nähdä, miten epätehokas järjestelmä vaihtuu Book Salonin eleganttiin ja järkevään ratkaisuun. Potentiaali on iso, sillä kauneuden ja hyvinvoinnin ala tulee vain kasvamaan tulevina vuosina”, kommentoi Big Bets VC-sijoitusyhtiön perustaja Anton Gauffin.

“Book Salon tulee muuttamaan kilpailukenttää näiden alojen maksupäätejärjestelmien keskuudessa, mutta ennen kaikkea yritys tulee asettamaan riman korkealle muille maksupäätejärjestelmien tuottajille. Globaalien kilpailijoiden kannattaa pitää Book Salonia silmällä – uskon tämän tiimin muuttavan pelin henkeä täysin”, Gauffin jatkaa. 

Minua hyödyttää suunnattomasti se miten ajanvaraus-, kassa- ja maksupäätepalvelut ovat kaikki Book Salonissa integroitu saumattomaksi kokonaisuudeksi – kaikki toimii ilman ylimääräisiä klikkailuja ja kikkailuja. Säästän useita työtunteja joka viikko, koska minun ei tarvitse vertailla ja yhdenmukaistaa eri järjestelmien raportteja”, kertoo MyMou/Hair&Beauty-MyBrows -salongin yrittäjä Minttu Kjelin. 

 

###

 

Lisätietoja medialle:

 

Jonne Castrén, hallituksen puheenjohtaja ja perustaja

Book Salon

jonne@booksalon.fi

+358 40 8362982

 

Mediapaketti ja -kuvat

 

 

Book Salon

 

Book Salon Oy on digitaalinen maksupalvelun välittäjä, joka on erikoistunut kauneus- ja hyvinvointialalle. Book Salon tarjoaa asiakkailleen korttimaksujen välittämisen lisäksi digitaaliset ja täysin integroidut ratkaisut ajanvarauksen, asiakashallinnan sekä kassanhallinnan tarpeisiin. Book Salon Oy on finanssivalvonnan valvoma maksupalvelun tarjoaja, ja sillä on yli 800 tyytyväistä asiakasta. 

 

Lisätietoja: pro.booksalon.fi